POZVÁNKA: Připojte se k oslavám Dne mláďat v chuchelském zookoutku

9. 5. 2018

Jaro už je v plném proudu a na každém kroku se v pražské přírodě můžete setkat s mláďaty všech druhů i velikostí. Tito nejmenší obyvatelé hlavního města žijí často skrytým a tajemným životem, který skýtá také mnoho útrap a nebezpečí. A o tom, jak se zvířecím mláďatům žije v městské divočině, se můžete dozvědět na Dni mláďat, který spolu s vámi oslavíme v našem zookoutku Malá Chuchle. Akce se koná pod záštitou naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy v sobotu 12. května od 14 do 17 hodin.

Programem vás provedou ošetřovatelé záchranné stanice, mezi jejímiž pacienty tvoří mláďata takřka polovinu. V roce 2017 stanice přijala celkem 1 798 mláďat. Většinou jde o opuštěná, osiřelá a nesamostatná mláďata, která přišla o matku či o hnízdo a bez lidské pomoci by nepřežila. Stanice o ně pečuje do té doby, než jsou dost velká na to, aby se o sebe ve volné přírodě sama postarala.

V zookoutku na vás čekají stanoviště ptačích a savčích mláďat a spolu s nimi příběhy mláďat, která v metropoli přicházejí na svět a musejí se odmalička potýkat s nástrahami velkoměsta, které jejich rodná hnízda obklopuje ze všech stran. Ukážeme vám, jak pracuje záchranná stanice a jak vypadá bezpečný odchyt zraněného zvířete, a budete mít příležitost prohlédnout si pomůcky, které ošetřovatelé denně používají. Také se dozvíte, v jakých případech můžete vy sami zvířeti v nesnázích účinně pomoci.

Vstup na akci je zdarma. Zveme všechny děti i rodiče, aby den zvířecích mláďat přišli oslavit spolu s námi.

IMG_6321_web