Velký jarní úklid za námi. Čimický háj se zbavil odpadků po zimě

11. 4. 2018

Dvakrát do roka se pod vedením spolku Vědomý dotek v Čimickém háji shromáždí několik desítek dobrovolníků a společně se pustí do boje s odpadky, které se v hojně navštěvovaných pražských lesích bohužel nikdy tak docela nepřestávají zjevovat. Proto si vzal spolek Vědomý dotek Čimický háj pod svou patronaci a ve spolupráci s naší organizací a městskou částí Praha 8 organizuje jeho úklid. Letošní jarní gruntování se konalo v sobotu 24. března. Celkem 63 dobrovolníků vysbíralo z lesa 8 m3 odpadu.

Pracovní rukavice, pytle na odpadky a velké odhodlání – takové bylo vybavení skupiny 63 dobrovolníků, kteří se poslední březnovou sobotu sešli u Čimického háje, aby pro svůj oblíbený kout Prahy udělali dobrou věc. Les během dopoledne zbavili celých 8 metrů krychlových odpadu, který se tu od podzimního úklidu nashromáždil. A že opravdu bylo co sbírat. Dobrovolníci ukořistili spoustu pneumatik, pytlů, papírů či pet lahví a jako bonus dokonce 3 dětské kočárky. Množství odpadu ovšem korespondovalo se zkušenostmi z minulých let. Zdá se totiž, že návštěvníci lesa jsou nejvíc nepořádní právě na podzim a v zimě. Po chladných měsících po nich v Čimickém háji zůstává více než dvojnásobné množství odpadu, než jaké v lese zanechají během jara a léta.

Tím spíše děkujeme spolku Vědomý dotek, že kromě pravidelného podzimního úklidu organizuje i ten jarní, a všem dobrovolníkům, že věnovali svůj volný čas a sílu boji s odpadky.

jarni-uklid