Ve Stromovce upravujeme chodníky a trávníky, NEVSTUPUJTE NA NĚ

9. 8. 2017

V Královské oboře Stromovka pokračujeme s celkovou revitalizací centrální části parku, kde se v minulosti nacházelo dno bývalého Rudolfova rybníka. V současnosti rekonstruujeme chodníky a zakládáme nové trávníky kolem zdejších vodních ploch. Stavba postupuje po jednotlivých etapách a ta část, na níž se právě pracuje, je vždy dočasně uzavřena veřejnosti. Prosíme návštěvníky Stromovky, aby respektovali pokyny našich pracovníků a v zájmu vlastní bezpečnosti do ohrazeného prostoru staveniště nevstupovali.

Probíhající opravy ve Stromovce

Na staveništi se pohybuje těžká mechanizace a používají se zde chemické prostředky. Vstup na staveniště proto není pro návštěvníky parku bezpečný. Na nově vybudované mlatové cesty se navíc rovněž nesmí několik dní vstupovat, jejich povrch potřebuje tuto „dobu hájení“ k tomu, aby mohl správně zatuhnout, jakékoli šlápoty by jej narušily. Šlapat se nemůže ani po nově založených trávnících, také tyto plochy vyžadují určitý čas, než se tráva dostatečně ujme.

Doufáme, že již brzy budete moci obdivovat a plně využívat tuto obnovenou část parku. Rozhodně nám práci usnadníte, když se nyní vyhnete ohraničeným plochám a zabráníte také svým psům, aby šli staveniště „zkontrolovat“. Děkujeme za pochopení.

Investorem stavby je odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy, naše organizace má na starosti trávníkové plochy, na chodnících pracuje společnost PSS Bohemia.

Podrobné informace o celém projektu revitalizace lokality najdete v naší zprávě o výsadbách nových stromů v této části Stromovky.